Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2016 20:07 - Какво представлява Евангелието или "Благата Вест"? Статия от Р. Спроул от 26 Октомври 2015
Автор: amylie Категория: Други   
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.02.2016 20:09




Какво представлява Евангелието или "Благата Вест"? Статия от Р. Спроул от 26 Октомври 2015

image

Няма по-велико послание от това, което носи Евангелието.  Но за съжаление то често бива изкривено  и недоизяснено от обществото. Хората смятат, че проповядват Евангелието като просто ви кажат „Можеш да намериш смисъл на живота си.” Или „ Има начин да осмислиш дните си.” Или „ Можеш да имаш лична връзка с Христос”. Всички тези неща са истина, но те немогат да ни доведат до сърцевината на Евангелието, до истинския дълбок смисъл на Библията.

Евангелието е наречено още „ Добрата Вест” , защото е отправено към най-сериозния проблем, който ти и аз имаме като човешки същества и този проблем е следния: Господ е свят и Той е справедлив, а ние не сме. И в края на живота си ще застнем пред Този справедлив и свят Господ , и ще бъдем съдени. Ще бъдем съдени на база на собствената ни праведност – или липсата на такава – или чрез праведността на някой друг. Добрата новина на Евангелието е, че Исус живя в перфектна праведност, в пълно покорство на Господ Отец , не за Себе Си, но за Своите Си хора. Той направи за мен и теб това, което за нас е невъзможно да направим. Но освен, че Христос живя в пълно покорство, Той предостави Себе си като перфектната жертва за да задоволи праведността на Бог Отец.

Най-погрешно е схващането, че Бог не го е грижа да спази собствената Си праведност.  Всякаш Бог  е блудкаво сантиментален и просто махва с ръка и прощава на всички. Не е така! За да може да ти прости, на Бог му е струвало скъпо. Струвало му е  да пожертва Своя Единороден Син. Толкова скъпа беше тази жертва, че Отец ни подчертава ценноста и чрез Възкресението на Христос – Той умря за нас, и беше Възкресен за нашето оправдание. За да може Евангелието да е нещо обективно, нещо което се е случило на практика. Благата вест представлява какъв е бил Исус Христос и какво е направил. Също така това има и субективна гледна точка. И тя е: Какви са предимствата на това, което Христос е направил за нас?  Как точно да го разтълкуваме? Библията ясно ни дава да разберем, че ние не биваме оправдани от нашите собствени действия, или усилия, но само чрез ВЯРА – и единствено чрез вяра. Единственият начин, по който можем да получим нещата изработени чрез Христовия живот и Неговата смърт и Възкресение е като се уповаваме и вярваме в Него – и единствено на Него!

Когато стане това, ти биваш оправдан от Господ, осиновен си в Неговото семейство, ти си простен за всичките си грехове , и си  започнал своето преклонение за вечноста.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amylie
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14617
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930